Συσκευές Βαρηκοΐας & Ενίσχυση Ακοής
Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο ηλεκτρονικό κέντρο για την Βαρηκοΐα. Όλες οι τεχνολογίες αιχμής αλλά και πληροφορίες για τα τελευταία Ακουστικά, αξεσουάρ και βοηθήματα ακοής θα τα βρείτε εδώ. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία η εταιρία " Θεοδώρου - Ακουστικά Βαρηκοΐας " μπορεί να σταθεί δίπλα σας και μαζί με εσάς να επιλέξουμε το καλύτερο για τις ανάγκες σας.
Siemens Ακουστικά Βαρηκοΐας Θεοδώρου - Πιστοποιήσεις
Siemens Ακουστικά Βαρηκοΐας Θεοδώρου - αξεσουάρ, βοηθήματα και τεχνολογίες ακοής από την Siemens
Siemens  Ακουστικά Βαρηκοΐας Θεοδώρου - αξεσουάρ, βοηθήματα και τεχνολογίες ακοής από την Siemens

Ακουστικά Βαρηκοϊας Θεοδώρου
Κέντρο Εφαρμογής & Υποστήριξης Ακοής
Σπύρου Μερκούρη 25
Περιοχή Χίλτον
Τ.Κ. 11 634
ΑΘΗΝΑ
Τηλ: +30 72.52.151
Καθημερινώς πλην Σαββάτου
09.00 - 14.00 | 17.00 - 20.00

Παιδική Βαρηκοϊα - Συμπτώματα - Αντιμετώπιση - Πρόληψη

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, η βαρηκοΐα είναι μια συχνή πάθηση, η οποία ανάλογα με την ηλικία στην οποία εμφανίζεται. και την βαρύτητά της, γίνεται πολύ συχνά μια σοβαρή αναπηρία η οποία δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία του ασθενούς αλλά και στην ανάπτυξη του λόγου.
Ιδιαίτερα στα παιδιά, η άρτια λειτουργία της ακοής συμβάλει καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη του λόγου όσο και στην ψυχονοητική εξέλιξή τους.

Συχνότητα:3 μέ 4 παιδιά στα χίλια γεννιούνται με πρόβλημα βαρηκοΐας, ενώ ένα στα χίλια με πολύ μεγάλη βαρηκοΐα (κώφωση).

Υψηλό κίνδυνο εμφάνισης βαρηκοΐας αντιμετωπίζουν παιδιά με συγγενείς ανωμαλίες ή σύνδρομα που συνοδεύονται από βαρηκοΐα, τραυματισμούς κατά τον τοκετό, μητρική ερυθρά, πυρηνικό ίκτερο (πολύ υψηλό ίκτερο που χρειάζεται αφαιμαξομετάγγιση) μηνιγγίτιδα λήψη ωτοτοξικών φαρμάκων.Σ’αυτές τις περιπτώσεις ο Ωτορινολαρυγγολόγος Παίδων είναι ευαισθητοποιημένος και ξεκινά τον έλεγχο ακοής πολύ νωρίς.
Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανένας από τους παραπάνω λόγους, ούτε ιστορικό βαρηκοΐας στην οικογένεια και όμως τα νεογνά γεννιούνται με βαρηκοΐα μονόπλευρη ή αμφίπλευρη.

Με τη βοήθεια της γενετικής βρέθηκε ότι πρόκειται για μεταλλάξεις σε 3 γονίδια συνδετίνης, που θεωρούνται υπεύθυνα για την εμφάνιση κάποιων μορφών συγγενούς νευροαισθητηρίου βαρηκοϊας.
Οταν και οι δυο γονείς είναι φορείς της μετάλλαξης 35 del G Conexin 26 (γονείς σημειωτέον με άριστη ακοή), έχουν 25% πιθανότητα να αποκτήσουν βαρήκοα παιδιά.

Και οι πιθανότητες είναι αρκετά υψηλές, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ένας στους 28 Έλληνες, είναι φορέας αυτού του μεταλλαγμένου γονιδίου.

Παρ’ οτι ήταν γνωστή η αναγκαιότητα της πρώιμης διάγνωσης μέχρι πρόσφατα εντοπιζόταν σε παιδιά ηλικίας περίπου 2½ -3 ετών.

Από την γέννηση μέχρι τον 6° μήνα μια αδρή εκτίμηση της ακοής επιτυγχάνεται κυρίως με την έκλυση τριών αντανακλαστικών.

1)Το ωτοβλεφαρικό αντανακλαστικό που εκδηλώνεται με το κλείσιμο των βλεφάρων ή το σφίξιμο αυτών όταν εκλυθεί ένα ηχητικό ερέθισμα 100-150db.
2)Το αντανακλαστικό του Moro,που εκδηλώνεται με αναπήδηση όλου του σώματος ή άνοιγμα των χεριών και έκταση των ποδιών σε ένα έντονο ηχητικό ερέθισμα.
3)Η αφύπνιση του νεογνού σε ένα ήχο 70-80db.
Δυστυχώς όμως, καμιά από τις μεθόδους αυτές δεν παρέχει ποσοτικές εκτιμήσεις και θεωρούνται επισφαλείς ειδικά όταν εκτελούνται από τους γονείς ή γιατρούς χωρίς εμπειρία στην παιδοακοολογία. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας των Η/Υ και τις σύγχρονες εργαστηριακές και αντικειμενικές μεθόδους, μπορούμε να έχουμε άριστα διαγνωστικά και συνεπώς θεραπευτικά αποτελέσματα, σε διαταραχές ακοής σε όλα τα στάδια(νεογνά –βρέφη-παιδιά), ακόμα και χωρίς την συνεργασία τους.

Στο Ιασώ εφαρμόζεται μια από της πλέον σύγχρονες μεθόδους παγκόσμια, ελέγχου της ακοής των νεογνών: οι ωτοακουστικές εκπομπές.

Πρόκειται για μια απλή,ακίνδυνη, σύντομη και χαμηλού κόστους εξέταση, που γίνεται από της πρώτες 2-3 ημέρες της γέννησης, οπότε τα νεογνά κοιμούνται κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και δεν καταλαβαίνουν ότι εξετάζονται. Κατά την εκτέλεση της εξέτασης μεταδίδονται στο νεογνό συνεχείς ρυθμικοί ήχοι πολύ χαμηλής έντασης, που δεν ξυπνούν το νεογνό και η καταγραφή της ηχητικής απάντησης του αυτιού, γίνεται μέσω ειδικής συσκευής συνδεδεμένη με υπολογιστή.

Μια άλλη μέθοδος για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της ακοής σε νεογνά, βρέφη αλλά και μεγαλύτερα παιδιά είναι τα ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους.Επειδή όμως, εδώ χρειάζονται να χορηγήσουμε χλωράλη (ένα σιρόπι για να κοιμηθεί πιο βαθιά το παιδί) εφαρμόζετε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κυρίως σε παιδιά με παθολογικά αποτελέσματα από της ωτοακουστικές εκπομπές.
Άλλες ακόμα εξετάσεις που πραγματοποιούνται, είναι η τυμπανομετρία και προσδιορισμός του οδού των ηχητικών αντανακλαστικών για τον έλεγχο της κατάστασης του μέσω ωτός (εκκριτική ωτίτιδα κ.τ.λ) και την αδρή εκτίμηση της βαρηκοΐας.

Για την μέτρηση ακοής σε παιδιά 3-6 ετών, εφαρμόζονται και οι εξετάσεις: ακοομετρια ελευθέρου πεδίου, ομιλητική ακοομετρία, παιχνιδομετρία που η συνεργασία των παιδιών επιτυγχάνεται μέσω κατάλληλων οπτικοακουστικών μέσων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε παιδιά ηλικίας μεγαλύτερα των 2 ετών, που δεν έχουν αναπτύξει το λόγο, ώστε απευθυνόμενοι σε κάποιο παιδο Ω.Ρ.Λ. ακοολόγο, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο βαρηκοΐας.

Όσο γρηγορότερα εντοπίσουμε το τυχόν πρόβλημα βαρηκοΐας, τόσο γρηγορότερα θα αντιμετωπιστεί και έτσι το παιδί θα μιλήσει γρηγορότερα και θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.Στόχος είναι το πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης της παιδικής βαρηκοΐας να εφαρμοστεί σε όλα τα μαιευτήρια ιδιωτικά και δημόσια, και όχι μόνο στην Αθήνα, άλλα σε όλη την χώρα, όπως γίνεται στις περισσότερες προηγμένες χώρες. 


Μάθετε περισσότερα για την παιδική βαρηκοΐα εδώ

Copyright 2009 Θεοδώρου Web Development & Web Design SEO